Vrijdag 7 april, klokslag 10u vertrekken we met zeven jeugdleden en de begeleiders voor ons jaarlijks jeugdweekend. Ditmaal is het richting Maldegem, en gaan we de Vlaamse Ardennen en omliggende omgeving onveilig maken.

Jammer maar we hebben een zieke die net heeft afgemeld, wat we bijzonder sneu vinden. Na een tocht van anderhalf uur komen we aan op onze bestemming. Een jeugdherberg die meer dan gezien mag worden, mooie kamers met alles erop en eraan. Hier nuttigen we vanaf morgen tevens ontbijt en avondeten, alsook een lunchpakket, zal worden voorzien.

Maar warempel, vrijdag middag krijgen we reeds telefoon dat onze zieke intussen beter is en staat te popelen om ons te vervoegen. We vinden het bijzonder tof dat de ouders van Fien haar naar de afgesproken plaats kunnen brengen, waarvoor dank.

Oudenaarde, het treinmuseum in Maldegem, de muur van Geraardsbergen, Brugge zijn enkele plaatsen die we gaan bezoeken.

Om de zaterdag op een nog leukere manier af te sluiten brengen we ‘s avonds een bezoek aan de lokale ontspanningszaal, gelegen in het buurtdorp Eeklo. Een gigantische hal met tal van accommodatie, hier gaan we een avondje bowlen.

Het weer is het ganse weekend niet goed, maar gewoon super top. De gehele dag schijnt de zon volop, zaterdag 16° en zondag zelfs boven de 20°. Enkele begeleiders kwamen er dan ’s avonds ook achter dat ze iets te veel in het zonnetje hadden vertoefd.

Maar aan alles komt een einde, na een geslaagd weekend stoppen we nog even voor een lekker ijsje, blijkbaar lussen ze dat allemaal en is dan ook de afsluiter.

Niettegenstaande hebben we een fantastisch weekend achter de rug, nog even Erik bedanken voor de meer dan perfecte jeugdherberg en de voorbereiding van dit weekend. De begeleiders voor het spenderen van hun vrije tijd aan de DFT jeugd, en vooral aan onze jeugdsnaken zelf. We durven beamen dat een en ieder jeugdlid zich voortreffelijk en voorbeeldig hebben gedragen tijdens deze drie dagen. Met zulk een groep is het dan ook een plezier om op stap te gaan, en voorzeker voor herhaling vatbaar. Plannen voor een volgende daguitstap zijn intussen gemaakt, meer hierover later.

Nogmaals bedankt aan alle betrokkene.